Final Fantasy 8


Omschrijving:

Final Fantasy VIII speelt zich af in een 'retro'-omgeving die in sommige opzichten doet denken aan de jaren zestig, met een paar sci-fi en veel bovennatuurlijke elementen erin verwerkt. Het basissysteem lijkt op dat van zijn voorgangers: de speler navigeert een groep personages over een wereldkaart, toegang tot verschillende locaties en vechten tegen willekeurig opduikende vijanden in turn-based gevechten van de kenmerkende ATB-varieteit (active time battle) van de serie. Het karakterontwikkelingssysteem is echter opnieuw ontworpen.

Door spelers bestuurde karakters in het spel hebben geen gedefinieerde karakterklassen. Ze kunnen worden aangepast door magische spreuken uit te rusten, die tijdens gevechten uit vijanden kunnen worden 'getrokken'. Bij gebruik in gevechten werken spreuken als vervangbare items; er zijn geen MP (magische punten) in het spel. Wanneer ze zijn uitgerust, fungeren ze als pantser, waarbij ze karakterparameters verhogen of verlagen, inclusief weerstand tegen verschillende soorten magie (elementair, statusveranderend, enz.).

Monster-oproepen (in de game Guardian Forces genoemd) spelen een zeer belangrijke rol in het aanpassingsproces. Ze kunnen worden 'verbonden' met de personages, vaardigheidspunten (AP) verwerven die zijn verdiend in gevechten, samen met ervaring, nieuwe vaardigheden leren en 'leren' personages, en kunnen ook worden opgeroepen in gevechten. Elk personage kan ook unieke krachtige aanvallen uitvoeren of acties ondersteunen wanneer zijn of haar hitpoints laag zijn. Bij veel van deze aanvallen moet de speler op het juiste moment op specifieke knoppen drukken om zijn kracht te vergroten.

Nieuwe wapens worden gemaakt door materialen te verzamelen en naar een smid te brengen. De speler krijgt geen geld van willekeurige vijanden, maar ontvangt in plaats daarvan loonstrookjes op basis van de SeeD-rang van het personage van de speler. Deze rang wordt verhoogd wanneer de personages vijanden verslaan in gevechten zonder Guardian Forces op te roepen; wanneer de speler SeeD-tests aflegt in het spel; of, af en toe, wanneer de speler tijdens sommige missies een overeenkomstige actie of beslissing voor de hoofdpersoon kiest. Betalingen zijn regelmatig en worden berekend op basis van het aantal stappen dat de personages maken.

Visueel lijkt de game op zijn voorganger, met 3D-graphics voor gevechten en verkenning van wereldkaarten, en vooraf gegenereerde achtergronden voor individuele locaties. De 3D-personagemodellen van de game zijn realistisch geproportioneerd (in tegenstelling tot de 'supervervormde' personageafbeeldingen van de vorige game) en de invloed van anime-kunst is minder merkbaar.

Net als de vorige aflevering bevat Final Fantasy VIII verschillende minigames, waarvan de meest prominente het kaartspel Triple Triad is. Kaarten kunnen worden gewonnen in wedstrijden of worden verkregen via zijmissies of door vijandige monsters te transformeren. Veel personages in het spel kunnen worden uitgedaagd voor een spelletje Triple Triad, dus het is altijd mogelijk om een pauze te nemen van het redden van de wereld om te kaarten met de lokale bevolking.

    Merk:
  • Squaresoft

  • EAN Code:
  • 0711719858928Webwinkel: Nedgame
 
Prijs: € 49.99
 

©2023 Groot aanbod - vergelijken - Softwarexl.nl | Privacy statement